در جواب SWOT چیست؟ باید گفت مخفف حروف اول 4 کلمهی زیر است :
1- Strengths = قوتها
2- Weaknesses = ضعفها
3- Opportunities = فرصتها
4- Threats = تهدیدها
این عبارات تشکیل یک ماتریس 2*2 را میدهد که متخصصان با تحلیل این ماتریس میتوانند به اطلاعات ارزشمندی از سازمان برسند، که در برنامهریزیها و دقت عمل در اجرای استراتژیها بسیار موثر است .
برای مثال منظور از فرصتها و تهدیدها، بررسی جمیع رویدادها، روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بوم شناسی، عوامل محیطی، سیاسی، قانونی، فناوری و رقابتی است که میتوانند تاثیر زیادی بر آینده سازمان داشته باشند .
به عقیده تیلور فرصتها و تهدیدها به میزان زیادی خارج از کنترل یک سازمان است. دگرگونیها در رایانهها، فناوری، تغییرات جمعیتی، تغییر در نگرشها و باورها، افزایش رقابت و این قبیل موارد نمونههایی از فرصتها و تهدیدها برای یک سازمان است .
شناخت نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدات با SWOT چیست؟
نقاط ضعف و قوت در زمرهی فعالیتهای قابل کنترل سازمان قرار میگیرند که سازمان آنها را به شیوهای عالی یا بسیار ضعیف انجام میدهد. معمولا این مسائل در سایهی فعالیتهای مدیریتی، بازاریابی، امور مالی، تولید، تحقیق و توسعه و سیستمهای اطلاعات رایانهای به وجود میآیند .
یکی از فعالیتهای اصلی و ضروری مدیریت استراتژیک این است که نقاط ضعف و قوت واحدهای سازمان را شناسایی و آنها را ارزیابی کند. سازمانها میکوشند استراتژیهایی را به اجرا درآورند که نقاط قوت داخلی تقویت و ضعفهای داخلی برطرف شود .
* مزایای مدیریت استراتژیک چیست و چه نقشی بر افزایش بهرهوری دارد؟ *
اساسا شناخت نقاط ضعف، قوت و شناسایی فرصتها و تهدیدها کار چندان سادهای نیست، و ضروری است از مشاورهی استراتژی بهره گرفته شود تا با تخصص و رعایت اصل دوری از سوگیری نسبت به شناخت این موارد و راهکارهای مواجه با آنها پرداخته شود .
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ